Coalitie-onderhandelingen Krimpen aan den IJssel gestaakt

De coalitiebesprekingen in Krimpen aan den IJssel zijn na weken onderhandelen gestaakt. De onderhandelaars van Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en CDA konden op een aantal punten geen inhoudelijke overeenstemming bereiken, zo laten ze weten. Met name op het punt van de zondagopenstelling van winkels liepen de standpunten uiteindelijk te ver uiteen.

Ook over andere grote onderwerpen, zoals gratis openbaar vervoer, bereikbaarheid en evenementenbeleid, werd nog geen overeenstemming bereikt. In een persverklaring geven de betrokken partijen aan de situatie te betreuren, maar delen gezamenlijk ook dat Krimpen aan den IJssel gebaat is bij een stabiel bestuur dat meerjarig de belangen van Krimpense inwoners en bedrijven kan dienen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen concludeerde informateur Paul van den Eijnden dat Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en het CDA de grootste kans maakten om een zo breed gedragen mogelijke coalitie te gaan vormen. Nu de onderhandelingen zijn gestaakt, zal opnieuw door Stem van Krimpen een informateur worden gezocht, welke in samenspraak met alle lokale partijen zal bezien welke partijen binnenkort nieuwe besprekingen zullen kunnen aanvangen.