Voltallige VVD-fractie brengt een bezoek aan internationaal staalbedrijf Hollandia

Op 02 februari bracht de fractie een bezoek aan Hollandia in de Stormpolder. Hollandia bestaat sinds 1928 en heeft de bouw van vele beeldbepalende objecten op haar naam staan. Deze ontmoeting is onderdeel van een reeks aan bezoeken die de VVD aflegt aan ondernemers in Krimpen aan den IJssel.

© VVD Krimpen aan den IJssel

Wij werden gastvrij ontvangen door CEO Steven Lubbers en Martin Dijkstra, manager HR. Middels een mooie presentatie werden de verschillende divisies van Hollandia besproken. Hollandia telt zeven verschillende divisies (Corporate, Infra, Piping, Services, Offshore, Structures en Systems) met elk haar eigen personeelsbestand. Hollandia streeft ernaar een maatschappelijk bewuste organisatie te zijn met een juiste balans tussen people, planet en profit.

Ook de Hollandsche IJsselkering en de Algerabrug zijn door Hollandia gebouwd. Maar ook de London Eye, het gigantische reuzenrad in hartje London,  de Samuel Beckett brug over de Liffey in Dublin en de Maeslantkering zijn projecten waar Hollandia haar signatuur aan heeft gegeven.

Tijdens de uitgebreide rondleiding zagen wij dat er nauwelijks machines staan. De constructies zijn zo groot dat veel met de hand wordt gemaakt. Er werken in totaal ongeveer 600 medewerkers.Hollandia heeft een eigen trainingscentrum en geeft haar personeel de kans om zich te blijven ontwikkelen en door te groeien.

Tijdens het gesprek passeerde de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard ook de revue. Natuurlijk is Hollandia ook gebaat bij een goede doorstroming, omdat de meeste werknemers hinder ondervinden van de files. Hollandia heeft aangeboden om op de achtergrond mee te denken over de diverse scenario's.