Iedereen doet mee in Krimpen aan den IJssel

Openbare faciliteiten zijn nog niet altijd geschikt voor mensen met een beperking. ChristenUnie en VVD hebben donderdag het college van B en W gevraagd om met een plan te komen om dit structureel te verbeteren, zodat echt iedereen kan meedoen in Krimpen. Hierbij moet de doelgroep zelf betrokken worden.

Jeannette Bregman van de ChristenUnie licht de motie van de Christen Unie en de VVD toe: “We proberen in Krimpen op allerlei manieren om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in de samenleving. Toch gaat dat nog regelmatig mis. Bij de verbouwing van de kinderboerderij werd in eerste instantie een mooie nieuwe hooizolder ontworpen die voor minder validen niet toegankelijk was. Gelukkig is dat rechtgezet met het besluit een lift te plaatsen, maar dit gebeurt vaker en dat is jammer”. De ChristenUnie diende samen met de VVD een motie in die vraagt om voortaan bij plannen vooraf structureel te kijken naar de geschiktheid voor mensen met een beperking. Bregman vervolgt: “Al heel veel gemeenten hebben een inclusief-agenda waarmee de participatie van alle groepen in de samenleving wordt bevorderd. Wij willen een samenleving waarbij alle mensen dezelfde kansen krijgen. Of je nu jong of oud bent, een fysieke, verstandelijk of zintuigelijke beperking hebt, iedereen moet dezelfde kansen krijgen. Het is belangrijk om daarbij te kijken naar de kracht van ieder mens. Op een goede manier wonen, werken, leren en recreëren moet voor iedereen mogelijk zijn".

De motie van ChristenUnie en VVD werd unaniem aangenomen. Eerste stap is dat het college van B en W aan de slag gaat met een voorstel hoe dit verder wordt uitgewerkt.