Schriftelijke vragen over landingsplekken traumahelikopter

De VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over het verdwijnen van twee potentiële landingsplekken van de traumahelikopter en vraagt het college om strategische locaties aan te wijzen

Met de aanleg van het all-weather court bij de Vijverlaan en aanplanting van jonge bomen op het grasveld aan de Ouverturelaan zijn twee plekken verloren gegaan. De VVD vraagt zich af of het college hier rekening mee heeft gehouden.

Een traumahelikopter heeft minimaal een plek van 25 meter bij 25 meter nodig  om te kunnen landen. In het donker is de benodigde oppervlakte 50 meter bij 25 meter.

De VVD wil graag weten welke plekken geschikt zijn om met de traumahelikopter te landen en of het college bereid is om hier rekening mee te houden bij de inrichting van de openbare ruimte.

hiernaast heeft de fractie gevraagd aan het college om na te denken over strategische landingslocaties, zodat het mogelijk is dat alle wijken binnen onze gemeentegrenzen snel en efficiënt bereikt kunnen worden door het Mobiel Medisch Team, de officiële benaming van de traumahelikopter.

Anthon Timm heeft de schriftelijke vragen mondeling toegelicht in de radio uitzending van de LOK radio afgelopen zaterdag 21 januari.

Ook is het nieuws landelijk opgepakt en stond er een krantenartikel in de Telegraaf. Het is voor elke gemeente belangrijk om goed na te denken over mogelijke locaties. Zeker in de situatie dat elke seconde telt.