Karin Timm-van Ruitenburg

In 1992 kwamen Anthon en ik in Krimpen aan den IJssel wonen, met onze oudste zoon Ben. In 1996 werd David geboren en in 1998 Aron, de hekkensluiter. We kwamen niet van ver, Rotterdam-Schiebroek en alhoewel het hier heel anders is, bevalt het leven in deze gemeente prima; we wonen hier nog steeds met veel plezier. 

Ik ben opgeleid als (A-) verpleegkundige en heb in 2004 de Master in Advanced Nursing Practice gedaan, waarmee ik mijzelf verpleegkundig specialist mag noemen. Mijn kennisgebied is dermatologie, dus huidziekten. Ik werk fulltime; vier dagen als directeur kwaliteit en veiligheid voor Orpea Nederland (een zorgbedrijf met wijkverpleging, kleinschalige woonvormen en GGz) en een dag praktiserend met het Ziekenhuis op Wielen.

Ik ben ervan overtuigd dat de zorg efficiƫnter en beter kan, door de kennis en de ervaring van de zorgprofessionals meer invloed te geven op beleid. Meer zeggenschap voor de zorgprofessionals zal de zorg goed doen.

Omdat zorg ook wat prominenter op de agenda van de VVD mag komen te staan, ben ik lid geworden. Niet meer regels, maar goede kaders waarin voldoende ruimte om te innoveren en veel vertrouwen. Ik draag heel graag mijn steentje bij als netwerkvoorzitter.